Kilang Ubat Batuk Herba Tradisional Pilihan 3 Jenama Popular di Malaysia

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kilang Ubat Batuk Tradisional - Berdaftar dan Diiktiraf di Malaysia

UMZ Bioline Manufacturer adalah salah satu kilang OEM jenama sendiri yang punyai Kilang Ubat Batuk Herba Tradisional di Malaysia. Kilang Ubat Batuk ini bukan sahaja menghasilkan produksi produk khas untuk Ubat Batuk, bahkan untuk ubat-ubat farmasuetikal untuk fisiologi badan.

Tidak dinafikan, semakin hari teknologi semakin hari semakin berkembang, adakala dengan arus perkembangan teknologi , seringkali kesihatan menjadi runcing. Bagi usahawan atau badan kerajaan mahupun swasata, peluang ini diambil untuk membantu masyarakat untuk kembali sihat.

UMZ Bioline Manufacturer membantu farmasi, doktor serta Usahawan khasnya dalam menghasilkan Ubat Batuk Herba Tradisional dalam skala besar.

Adakah ianya selamat untuk digunakan?

Sudah semestinya! Kilang Ubat Batuk Herba Tradisional UMZ Bioline Manufacturer diiktiraf oleh MAL, NOT dan KKM. Jika anda kali pertama baca short-terms ini , luangkan 1 minit apa itu MAL , NOT , KKM di bawah.

KILANG UBAT BATUK HERBA TRADITIONAL-TIPS PERBEZAAN ANTARA NOT, KKM, MAL 

KILANG UBAT BATUK HERBA TRADISIONAL

1. KILANG UBAT BATUK HERBA TRADISIONAL – NOT

Kosmetik ditakrifkan sebagai bahan atau persediaan untuk digunakan pada bahagian luaran tubuh badan manusia seperti kulit, rambut, kuku, bibir, gigi dan rongga mulut.

Di Malaysia, produk kosmetik adalah di kawal di bawah Peraturan Kawalan Dadah dan Kosmetik 1984, ASEAN Cosmetic Directives (ACD) dan Guideline for Control of Cosmetic Product in Malaysia bagi menjamin produk kosmetik adalah berkualiti dan selamat kepada pengguna.

Mulai tahun 2008, proses kawalan terhadap produk kosmetik telah bertukar dari Sistem Pendaftaran kepada Sistem NOTIFIKASI. Melalui sistem notifikasi, pihak syarikat perlu membuat notifikasi kepada pihak Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK) terlebih dahulu sebelum produk kosmetik tersebut boleh diimport, dikilangkan atau dipasarkan di Malaysia.

Produk kosmetik yang telah dinotifikasi akan diberikan Nombor Notifikasi (NOT) sebagai bukti produk kosmetik tersebut telah bernotifikasi dengan pihak BPFK.

2. KILANG UBAT BATUK HERBA TRADISIONAL – MAL

Produk yang berdaftar mempunyai nombor pendaftaran MAL (contoh MAL20125467T) dan label Hologram Meditag pada pembungkusannya. Sekiranya sesuatu produk ubat tidak mempunyai kedua-dua ciri ini, produk tersebut dikhuatiri tidak berdaftar dengan KKM.

Semua ubat berdaftar mesti mempamerkan nombor pendaftarannya pada label atau pembungkusannya. No. pendaftaran dimulakan dengan huruf ‘MAL’ diikuti dengan 8 digit nombor dan di akhiri dengan huruf-huruf yang menunjukkan kategori pendaftaran produk tersebut iaitu :

Kategori pendaftaran produk:

A – Ubat mengandungi racun terkawal
X – Ubat yang tidak mengandungi racun terkawal /OTC
T – Ubat tradisional
N – Suplemen kesihatan

kilang kosmetik di Kelantan
3. KILANG UBAT BATUK HERBA TRADITIONAL – KKM

Untuk makluman, produk yang berdaftar atau bernotifikasi dengan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD) tidak menggunakan huruf ‘KKM’ dalam mana-mana nombor pendaftaran atau nombor notifikasi.

Jika produk-produk farmaseutikal, suplemen kesihatan, persediaan tradisional dan kosmetik ada No MAL maka produk – produk tersebut adalah selamat digunakan dari bahan-bahan terlarang seperti merkuri, sabrutamine dan bahan-bahan dan dadah yang terlarang. Setiap produk kosmetik dan farmaseutikal termasuklah makanan tambahan dan persedian tradisional wajib mendaftar dengan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD) sebelum produk-produk tersebut dijual kepada pengguna.

No pendaftaran untuk produk-produk yang telah berdaftar dengan PBKD akan dilengkapi dengan ciri-ciri keselamatan iaitu nombor pendaftaran serta hologram yang tulen.

Kami mengalu-alu kan anda untuk bina produk jenama sendiri khususnya Ubat Batuk Herba Tradisional di Kilang Ubat Batuk Herba Tradisional UMZ Bioline Manufacturer. Secara amnya, produk ini di pasaran tidak banyak namun permintaan nya sangat tinggi di pasaran.

Dengan iklim Khatulistiwa di Malaysia, menjadi norma untuk seseorang tidak mengira untuk dapat sakit batuk sebulan sekali.

ASMA menjejaskan lebih 300 juta orang di seluruh dunia dan dianggarkan menyebabkan hampir 400,000 kematian setiap tahun.

Di Malaysia penghidap asma lebih ramai dalam kalangan kanak-kanak sehingga 7.1 peratus berbanding anggaran 4.5 peratus bagi golongan dewasa.

Sumber Harian Metro

Ambil peluang untuk bina Ubat Batuk Herba Tradisional terus dari Kilang Ubat Batuk Herba Tradisional. Produk yang bakal dihasilkan ini lulus KKM , berserta HALAL, MAL , NOT. Kami akan bantu anda bina produk Ubat Batuk Herba Tradisional dalam skala MOQ tinggi dan selamat digunakan.

Jika anda punyai apa-apa pertanyaan terus mengenai cara untuk bina produk Ubat Batuk Herba Tradisional terus dari Kilang OEM Kilang Ubat Batuk Herba Tradisional, boleh klik link di bawah ini

Hubungi Kami Melalui Call/Whatsapp

Kami dari UMZ Bioline Manufacturer berbesar hati untuk membantu anda dan menjemput anda untuk ke Ofis kami atau lawati kilang kami. Jom bina produk Ubat Herba Tradisional terus dari Kilang Ubat Batuk Herba Tradisional

umzbiolinemanufacturer

umzbiolinemanufacturer

Leave a Reply

Leave a Reply

Sign up for our Newsletter

Follow Up Our Newsletter and Update for our new formulas and private label product!