Krim Untuk Masalah Kulit

Anda berminat dan berniat untuk membina produk anda sendiri yang bakal membantu pengguna pengguna di luar menyelesaikan masalah peribadi mereka. Anda boleh bantu mereka dengan membuat produk kesihatan berasaskan Cream / Krim di Kilang OEM MAL ( Registered Pharmaceutical
Manufacture ) UMZ Bioline Manufacturer. Senarai kali ini adalah senarai Cream / Krim berkaitan kulit rosak

Krim Untuk Masalah Kulit - Anti - Scar Cream / Krim Parut

Sekiranya anda ingin membina produk Anti Scar Cream / Krim Parut yang akan membantu merawat bekas luka berat , kami boleh membantu anda bina produk Anti Scar Cream / Krim Parut anda terus dari Kilang OEM MAL kami. Ia menggunakan gabungan ekstrak herba seperti chamomile, dandelion, dan lidah buaya untuk menghapuskan parut yang tidak diingini.

Ia juga boleh meningkatkan keanjalan kulit anda dan tekstur dan rupa keseluruhannya. Krim ini berfungsi dengan keajaiban pada setiap jenis kulit dari kering hingga berminyak hingga sensitif, dan ia menyusut parut lama atau baru dari luka bakar, luka, pembedahan, dan banyak lagi.

Krim Untuk Masalah Kulit - Anti Penuaan - Anti Aging Cream

contoh anti aging popular di pasaran

Merawat garis halus dan kedutan tidak semestinya memerlukan anda ke ahli dermatologi atau pakar bedah kosmetik. Menggunakan produk anti-penuaan, anti aging cream, seperti krim malam atau krim di sekeliling mata, boleh membuat perbezaan yang nyata dalam bagaimana kulit anda kelihatan dan rasa

Formula Anti Aging Cream Yang Kami Rekomen untuk Anda

 • Retinoids (vitamin A derivatives) membantu penukaran sel, menggalakkan penghasilan kolagen dan membantu meng-sekata-kan warna tona kulit.
 • Peptides adalah salah satu formulasi penting untuk bantu pemulihan kerosakan kulit 
 • Antioxidants seperti vitamins C dan vitamin E membantu melawan Radikal Bebas ( molekul yang tidak stabil yang melakukan kerosakan utama pada sel kulit ) 
 • Hyaluronic acid, ceramides, shea butter dan pelembab lain dapat mempercepatkan dan mengekalkan kelembapan, yang membantu mengurangkan  kesan sampingan dari kandungan anti-aging   

Krim Untuk Masalah Kulit - Acne Cream

contoh acne cream popular di pasaran

Rawatan topikal kulit dengan cepat dan berkesan boleh membantu dalam proses penyembuhan kulit, mengurangkan jerawat acne yang ada dan menghalang parut jerawat dari membentuk. Tetapi dengan begitu banyak produk di pasaran, sukar untuk mengetahui rumusan pembuangan jerawat ( zit-zapping ) yang paling berkesan, jadi kami kongsikan formula dari profesional penjagaan kulit. 

Formula Acne Cream Yang Kami Rekomen untuk Anda

 •  glycerin, ianya membantu  kulit kusam dan kering.
 •  glycolic acid (AHA) and salicylic acid (BHA) Ini berguna untuk mengelupas komedone dan menyembuhkan jerawat.
 • Ekstrak Licorice yang membantu mengurangkan bintik gelap ( dark spot ) yang tertinggal oleh kerosakan kulit lalu.
 •  10% benzoyl peroxide membantu secara konsisten mengurangkan bintik gelap dan jerawat

Krim Untuk Masalah Kulit - Krim untuk kesan lebam / Inflammation

contoh krim lebam / inflammation cream popular di pasaran

Topical non-steroidal anti-inflammatories (selalunya disingkat NSAID) adalah krim, gel, sapu, cecair atau semburan yang mengandungi ejen anti-radang nonsteroid dan direka untuk digunakan secara langsung pada kulit untuk mengatasi sendi atau kawasan tulang yang menyakitkan. Krim  lebam / Inflammation Cream atau produk ini digunakan secara khusus untuk melegakan kesakitan dan untuk merawat gejala arthritis seperti keradangan, bengkak, dan kekejangan. NSAID topikal krim juga boleh digunakan dalam rawatan keratosis actinic ( pre-kanser kulit )

Formula Inflammation Cream / Krim untuk Kesam Lebam Yang Kami Rekomen untuk Anda

 • diclofenac digunakan untuk merawat sakit sendi yang disebabkan oleh osteoarthritis

 • Pennsaid adalah untuk digunakan pada lutut untuk mengurangkan kesan lebam / inflammation

 • Solaraze digunakan untuk merawat lebihan kulit (warts) (keratoses actinic) pada bahagian-bahagian tubuh yang terdedah kepada matahari

Krim Untuk Masalah Kulit - Krim Kulit Kering / Moisturizer Cream

contoh krim kulit kering / moisterizer cream popular di pasaran

Pelembap berkualiti boleh membantu menenangkan dan memperbaiki kulit kering, gatal, dan jengkel. Tetapi dengan begitu banyak pelembab di pasaran, bagaimana anda nak bina produk Krim Kulit Kering / Moisturizer Cream yang sesuai untuk pasaran anda? Ia biasanya datang kepada perkara pilihan peribadi. Anda boleh memilih untuk hadirkan beberapa formula pada Krim Kulit Kering / Moisturizer Cream anda.

Formula Krim Kulit Kering / Moisturizer Cream Yang Kami Rekomen untuk Anda

 • vitamin E & jojoba oil Ia menyerap dengan cepat ke dalam kulit dan menghidrat tanpa terlalu berminyak.
 • collagen, elastins, & safflower seed oil berfungsi untuk melembutkan dan memperbaiki kulit kering. 
 • ceramides membantu kulit mengekalkan kelembapan dan melindungi diri dari pengaruh alam sekitar. Ia sering disyorkan untuk orang yang mempunyai psoriasis dan ekzema.

Krim Untuk Masalah Kulit - Krim Eye Bag

kesan sebelum dan selepas menggunakan Krim Eye Bag

Bangun dengan satu set mata bengkak adalah sangat comel? Mata bengkak boleh terjadi dari hasil makan makanan masin, tidak mendapat tidur yang cukup, menangis sepanjang malam, atau sedang dalam musim selsema yang penuh dengan alergen yang membuatkan bersin tanpa henti.

Sudah tentu, cara yang paling baik untuk hilangkan bengkak mata adalah dengan tidur lebih banyak, makan makanan berkhasiat, ambil ubatan alergik, dan dengan mempunyai sesi yoga. Ada cara mudah untuk hilangkan Eye Bag , dengan produk krim Eye Bag

Formula Eye Bag Cream Yang Kami Rekomen untuk Anda

 • green tea untuk menenangkan / keselesaan
 • caffeine untuk mengetatkan kulit, untuk kesan lebih anjal
 • vitamin C untuk kesan cerah kulit
 • hyaluronic acid mengekalkan kelembapan pada kulit

Kesimpulannya

Kini anda telah punyai beberapa pilihan produk krim untuk masalah kulit seperti Anti-scar ( krim parut ) cream, Anti Aging Cream / Krim Anti Penuaan, Acne Cream / Krim Jerawat, Krim Untuk Kesan Lebam , Krim Untuk Kulit Kering dan krim Eye Bag. Jika anda ingin bina produk krim jenama anda sendiri, boleh hubungi kami melalui whatsapp atau walk-in ke Office kami di Cattleya, Senawang atau di Ulu Tiram, Johor.

Kami telah menghasilkan ratusan ke ribuan pengasas produk yang terkenal di dalam Malaysia dan di luar negara. Kilang OEM kami lengkap dengan pensijilan dari badan berautoriti seperti GMP , HALAL, MESTi , MAL (pharmaceutical) dan NDPRA. 

Jumpa anda nanti!

 

2 Comments

 1. Veronica

  Hello. I m interested to try on the supplement that contain peptides. Those that can help you scar. Pretty. May be I know what is the min MCQ and price? Thanks

  • For your information our MOQ for product is 1000, For more information you can click on button whatsapp below our team will assist you. Thank You


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *