Berikutan penularan wabak COVID-19 yang melanda Malaysia khususnya dan seluruh dunia amnya, kita digesa untuk sentiasa menjaga kesihatan diri dan keluarga. Salah satu cara untuk membendung virus ini daripada merebak dengan cepat sehingga mengancam nyawa adalah dengan kerap mencuci tangan dengan hand sanitizer.

Bagi usahawan dan founder produk, ini adalah peluang terbaik anda untuk menghasilkan produk jenama sendiri dengan pembekal hand sanitizer Malaysia. Di sini kami jelaskan beberapa cara untuk menjadi founder produk hand sanitizer dengan UMZ Bioline Manufacturer Sdn Bhd.

Tip Pilih Hand Sanitizer Malaysia Terbaik

hand sanitizer production - Halal OEM Manufacturer

Pernah dengar iklan hand sanitizer mampu membunuh kuman sehingga 99.9%?

Sama ada di drug stores, pasaraya dan kedai runcit biasa, pelbagai jenama hand sanitizer dijual.

Bagaimana memilih hand sanitizer terbaik? Ini panduan untuk anda.

Berdasarkan pengalaman UMZ Bioline, kebanyakan founder produk mengalami satu masalah utama ini – produk lambat siap. Apabila pengeluaran dan penghasilan produk tergendala, maka ia akan memberi kesan kepada proses seterusnya, seperti pembungkusan, pelabelan, penghantaran dan sebagainya.

Masalah ini terjadi kerana kebanyakan produk jenama sendiri seperti kosmetik dan kesihatan mengambil masa yang lama untuk siap dipakejkan. Sebagai contoh, produk kosmetik siap dua ke tiga bulan sebelum bulan Ramadan. Produk kesihatan seperti produk slimming boleh siap selepas Hari Raya.

Namun sekiranya anda berminat nak buat produk hand sanitizer sendiri dengan jaminan kualiti optimum, UMZ Bioline Manufacturer Sdn Bhd boleh membantu anda dengan harga yang berpatutan. Dengan minima penghasilan dari 1000 MOQ, produk anda boleh siap dalam masa 14 hari. Ini boleh menjamin penghasilan produk anda dalam satu tempoh yang pendek dan mempercepatkan proses yang seterusnya.

Kilang OEM Yang Ada KKM dan Status Halal Sebagai Pembekal Hand Sanitizer Malaysia

Ramai usahawan terlupa mengambil berat tentang faktor ini. Pemprosesan produk boleh dihentikan buat seketika atau lesen perniagaan boleh ditarik balik sekiranya kilang pengeluar itu sendiri tidak menepati standard yang ditetapkan oleh KKM.

Pemilihan pembekal Hand Sanitizer Malaysia perlu dibuat dengan diteliti dan cermat. Kebiasaannya, produk perlu mendapat pengiktirafan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia dan JAKIM sebelum boleh dipasarkan.

Anda tidak perlu risau kerana UMZ Bioline mempunyai persijilan daripada KKM dan JAKIM. Apabila anda mendapat nombor siri KKM dan pengiktirafan Halal JAKIM, ini akan memudahkan anda untuk meletakkan no siri KKM dan logo halal tadi di kotak produk anda. Bukan itu sahaja, kami juga akan bantu anda memohon kelulusan ini.

Formulasi Tidak Dikongsi Dengan Founder Produk Lain

Setiap produk perlu mempunyai keunikan dan kelebihannya yang tersendiri. Ini yang akan ‘mengikat’ pelanggan dengan produk dan jenama anda. Selain kemudahan untuk menghasilkan hand sanitizer jenama anda sendiri, anda tidak perlu risau sekiranya ada pemilik produk lain yang juga buat produk jenama sendiri hand sanitizer dengan UMZ Bioline. Ini kerana kami akan customize formula mengikut kehendak anda dan formulasi itu tidak dikongsikan dengan orang lain.Ini sekaligus dapat mengelakkan isu ‘siapa tiru siapa’ dalam persaingan perniagaan.

Pilih Kilang Yang Berpengalaman

UMZ Bioline kini mempunyai cawangan luas di seluruh Malaysia dan menjadi pilihan utama usahawan terkemuka di Malaysia untuk buat produk jenama sendiri.Dengan kepakaran selama 15 tahun dalam industri OEM ini, kami bersedia untuk menghasilkan hand sanitizer jenama anda. Sekiranya anda berminat untuk membina produk dan jenama sendiri melalui penghasilan hand sanitizer, kami akan kongsikan empat langkah mudah seperti di bawah.

Kenali UMZ Bioline Manufacturer Sdn Bhd

Syarikat ini telah memulakan operasinya sejak 2005 dan berpengalaman luas membangunkan produk OEM bermula dari perbincangan, formula, penyediaan sampel, pembungkusan dan penghantaran ke tangan peniaga.

Kilang kami mendapat pengiktirafan KKM, status halal JAKIM dan pensijilan GMP. Sehingga kini kami aktif mengeluarkan produk kepada 64 jenama melalui penggunaan teknologi moden, formulasi terkini dan harga yang kompetitif.

Klik link di bawah untuk menghubungi kami.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *